מדריך עסקיםלוח אירועיםדרושיםנדל"ןיד שניהרכביםהקניון הכתוםכתום TVהוספת עסק
התחברות

התחבר / הרשם



שכחתי סיסמא
חדשות
מזג האוויר

לחם רמב"ם- טוב לגוף ולנפש. מאפיית סיידל

 

     

  

    


 

    

  

     

 


חדש בענף הלחם – לחם רמב"ם
 

כולם מכירים את הרמב"ם - תלמיד חכם, פילוסוף ורופא. מפורסמים הם ספריו הרבים, אבל הידעתם שלרמב"ם גם היה לחם מפורסם, לחם רמב"ם?
 

אם תחפשו לחם כזה במקורות לא תמצאו, מהסיבה הפשוטה שמי שהמציא לחם רמב"ם הוא לא בדיוק הרמב"ם בעצמו, אלא אופה ארטיזן ממולח מהיישוב גינות שומרון בשנת 2010 (למניינם)


אלי סיידל, שף קונדיטור, אופה ארטיזן ובעליה של מאפיית סיידל - מאפיית בוטיק
קטנה בגינות שומרון, עלה מדרום אפריקה לפני כ-27 שנה, שם התחיל את הרומן
שלו עם לחם בגיל בר מצווה.
 
מאפיית סיידל מתמקדת באפיית לחמי בריאות אותנטיים, לא לחמי בריאות "כאילו"
שרוב המאפיות מוכרות.  "מספיק לכתוב על המדבקה 'חיטה מלאה' או 'קמח מלא'
וכולם חושבים שזהו לחם בריא, אך רובם לא יודעים את ה'פוילשטיקים' של ענף
האפייה - הוספת צבעי מאכל, משפרי אפייה ועוד כימיכלים רבים אחרים בתחפושת
של 'לחם בריא'", אומר סיידל. "הם לא מבינים מספיק לעומק את החשיבות של דברים
כמו קמח מלא מחיטה אורגנית, נבט חיטה, טחינה קרה של הקמח במתחנת ריחיים
ועוד ועוד. רוב לחמי הבריאות כאן בארץ הם 'ישראבלוף' גדול ורוב הציבור משלם
כסף טוב לאוויר ולא ללחם."

 


























 


 

כאשר סיידל ניסה למצוא לחם ספינת דגל למאפייה שלו, לחם בריא יהודי, הוא חזר למקורות.
חקר ומהר מאד הגיע לרמב"ם. כידוע לכם הרמב"ם שימש כרופא החצר של המלך צלאח 
א-דין ומאמריו הרבים על הרפואה קידמו את דורו במאות שנים.  
חלק מכתבי העט של הרמב"ם היו הנחיות לאנשים שונים בבית המלוכה בנושאי אורח חיים בריא, בישול ואפייה נכונה ובריאה.


ב"מאמר ההכרעה" מפרט הרמב"ם את שיטת אפיית הלחם שטוב לגוף ולנפש:

"משתדלים בטוב החיטה ולא יעשה סולת נקיה ולא ממריצין לככרו שלא ישאר בו שום דבר
מהמורסין (סובין), וממריצין בלישתן ויהיה המלח נראה, ואופין בפורני
"

כלומר, שהלחם לא יהיה לבן, ושלא יוציאו ממנו את הסובין. שיהיה נילוש היטב, שטעם המלח יהיה ניכר בו ושיי
אפה בתנור אבן.

סיידל ביסס את לחם הרמב"ם שלו על הנחיות אלו. הוא טוחן בעצמו את הקמח מגרעיני חיטה אורגניים , גידולי הארץ, ו
מקפיד לשמור את כל מרכיבי גרעין החיטה בקמח, כולל הסובין והנבט. יתר על כך הוא מכין את הבצק על פי שיטה צרפתית מימי הבניים המבטיחה ספיגה מלאה של המים כמקובל באפיה מקרו ביוטית. הבצק נילוש בצורה נמרצת וטעם המלח ניכר בלחם. לבסוף, הלחם נאפה בתנור אבן מיוחד, הטאבון הגדול בשומרון ואחד הגדולים בארץ בכלל.

 



















בנוסף על שיטת ההכנה המדויקת והאותנטית, מכיל לחם רמב"ם תערובת של צמחי
מרפא על פי המלצת הרמב"ם בזכות סגול
ותיהם הרפואיות וגם מגוון של מרכיבי בריאות המומלצים על ידי מומחי הרפואה המודרנית:
אומגה 3 ו-6, לציטין, סידן, ברזל, ויטמינים A, B1, B3, C, וE וכמות גדולה של
סיבים תזונתיים.
בגלל שיטת האפייה המיוחדת הוא גם מופחת גלוטן, לכן הוא מומלץ לחולי סכרת ולאלה שרגישים לגלוטן (לא לחולי צליאק).

 

צורתו של לחם רמב"ם היא גם סימלית - חריץ לאורך אמצע הכיכר המסמל את בחירת
הדרך האמצעית שהיא פילוסופיית הרמב"ם.













מאז שלחם רמב"ם יצא לאור ב2010, הפך ללהיט ארצי, לא רק בגלל בריאותו, אלא גם בגלל טעמו הנפלא והשונה, ופלאי פלאים –
גם ילדים אוהבים אותו משום מה!
 
כל יום ששי סיידל עושה את דרכו בין יישובי השומרון והגוש, מתחיל בקרני שומרון ומסתיים באלעזר שבגוש, ומוכר את מאפיו הבריאים,
כולל לחם רמב"ם. "אנשים מזמינים דרך אתר האינטרנט שלנו  
www.saidel.co.il  ואנו מביאים להם את הלחם עד הבית", אומר סיידל.

הפעם אחרונה שמישהו המציא לחם יהודי חדש היה ב 1600, הבייגל. והנה בא אופה דרום אפריקאי, יהודי, עולה ותיק הגר בשומרון
והמציא אולי את המסורת הבאה בתחום הלחם היהודי.
 
"החלום שלי הוא שיהיה לחם שכל המשפחה יכולה להנות ממנו שהוא ממש בריא ואני חושב שלחם רמב"ם הוא כזה לחם", אומר סיידל
עם חיוך של סיפוק.
 
חלומות גדולים!


 






מאפיית סיידל
לחם ומאפי בריאות
הכי בריא- כמו פעם

אורגני, כשר למהדרין. פרווה.

רחוב ההדס 22, גינות שומרון
טל: 09-7941222
http://saidels.com
מייל: shezles@saidels.com

 






מאמרים נוספים



 

   

 

 

            
עסקים עושים בבית
הזוג מאחורי דפי כתום
            

הצריף של תמרי 
מתוך הספר "ישע זה פאן"

             יקב טורא
התמדה, ברכה והשראה
           התרעננות מתוקה
מבית "האופה הקטנה"
  מול נוף עוצר נשימה..
לינה בסלע- אורחן תנכי לזוגות

 




תגובות (1)

כתוב תגובה


1. איך לא ידענו על זה עד עכשיו
    אורה (15/8/12)

2. לחם טעים להפליא התמכרתי ללחם הזה! הוא כלכך טעים ומשביע. והכי כיף שהוא בריא. ( ענת, 3/2/15)