צילום: חנה עגיב


המאמר התפרסם באתר סלונה


עוגת האגוזים של פסח היא עוגה רכה עדינה ועשירה, בלי טיפת קמח, שאפשר להכין גם פרווה. אפשר לקשט אותה ואפשר פשוט להגיש אותה כמו שהיא


סבתא חדוה, אמא של אבא שלי, כל השנה חיכתה לפסח. ואם אצל כולם שרים בפורים “מדוע לא יחול פורים פעמיים בשבוע ?” אצלה השיר קושר לפסח. היא הייתה מנקה את הבית, יותר נכון מקרצפת אותו, מוציאה את כל הכלים הכי שווים ויפים עם דוגמת הפרחים העדינה, פורשת מפה לבנה מגוהצת ובוהקת.


ואז נכנסת למטבח להכין, לבשל ולאפות מאכלים מדהימים. את עוגת הפסח שלה היא היתה אופה בסיר פלא כזה שיושב על הגז. כל הבית מתמלא בריחות של עוגת אגוזים. ואחרי שהייתה מסיימת, הייתה הופכת את הסיר על בקבוק זכוכית כדי שהעוגה לא תיפול (תצנח). כולנו היינו מחכים ומצפים לראות אם העוגה נשארה גבוהה ויפה או שנפלה.

עוגת האגוזים של פסח היא עוגה רכה עדינה ועשירה, בלי טיפת קמח, שאפשר להכין גם פרווה, אפשר לקשט אותה ואפשר פשוט להגיש אותה ככה.


עוגת אגוזים של פסח:

 תבנית עגולה קוטר 24 או ל2 תבניות קוגלהוף בקוטר 18

חומרים:

5 ביצים מופרדות

כוס סוכר

מעט מלח

חצי כוס שמן

כוס וחצי אגוזי מלך טחונים דק

כוס אבקת שקדים

חצי כוס קוקוס

 3 כפות גדושות קמח תפוחי אדמה או קורונפלור

כף נס קפה

10 גרם אבקת אפיה

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מקציפים יחד חלבונים וחצי מכמות הסוכר
עד לקבלת מרנג רך ויציב.

מקערה נפרדת מקציפים את החלמונים והסוכר שנותר
מוסיפים בהדרגה את השמן .
ומקפלים את האבקות.

מקפלים פנימה את החלבון המוקצף

יוצקים לתבנית ואופים 45 דקות ב170 מעלות.

ניתן לצפות בגאנש שוקולד. או בקצפת וניתן להגיש פשוט ככה. עם כוס קפה.

פסח כשר ושמח.




 

חנה עגיב

אני חנה עגיב נשואה לנתנאל ואמא לשבעה מופלאים. הבעלים של קייטרינג האופה הקטנה. ובית הקפה "רוזליה" שבבית שאן העתיקה .


Comments

אהבתם את הכתבה? הרשמו כאן לקבלת עדכונים וכתבות חדשות:

חיפוש לפי קטגוריה

תמונות