"וּבִשְׁבָט חַמָּה הִפְצִיעָה לְיוֹם אֶחָד"

ועדין לא תמה העונה
ירקות ופירות החורף עוד כאן.
בתמונה מחזור חדש של חסות שמחות לקראתכם.

גם מחלות החורף עוד מרחפות באויר. כך תשמרו על עצמכם ועל יקיריכם:
ממרח ירוק מחזק ומחסן:
זר פטרוזיליה שמחה וירוקה
כמה גבעולים עם עלי אזוב טרי וירקרק
כמה גבעולי אורגנו ירוק ומתקתק
פלח לימון עם קליפתו הצהובה
אפשר שן שום קטנה
שמן זית זך לגימה
מעט מלח הימאליה להדגשה
וכל זה בבלנדר עד ממרח עוצמה!

ירוק, בריא, מחזק, מחסן מפני כל מחלה.
מורחים על קרקר, על פרוסת לחם, כמטבל לירקות, כממרח טעים בכל הארוחות.
----
ומתכון לקיש מפואר, גם לשבת בבוקר וגם לכל יום נהדר:
קיש בצלים ועלי מנגולד
לבצק,
התחתית,
שעליה הכל מונח,
ונח:
גביע שמנת חמוצה אחת
מאה גרם חמאה לבנבנה
ביצה אחת שלמה
מלח במידה
כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה, לתפיחה קלה
וקמח
נו קמח...
עד בצק נינוח, רך, שעליו הכל נח.
על הבצק
ובתוכו חבוק
בצלים חמישה
אפשר גם כרישה
כמה עלי מנגולד מפואר
הגדל בגן בהדר.
נפרסים
פסים
פסים
אל מחבת נכנסים
עם מאה גרם חמאה
מהחום נמסה
ואת הירקות מאדה.
די לה לאש
מעט ממתינים
ומוסיפים
ארבע ביצים שלמות טריות
שמנת מתוקה שמנה מאד
ארבע כפות קורנפלור
שתי כפות קמח חיטה
אל אלו
מגרדים גבינת עזים משובחת
כמה שאוהבים
כמה שטעים.
פלפל שחור דק
קינמון ממש מעט
ומלח
להדגשת הטעמים .
מערבבים בהם יחד
מעט נחת,
הכל מוכן.
את הבצק מרדדים
לתבנית מתאימים
מעט בצק בצד משאירים.
על הבצק השטוח, הנח,
הכל מונח,
הבצלים
הכרישה
השמנת
הביצים
הגבינה
ושאר הטעמים.
מהבצק הנותר
קולעים צמה ארוכה ארוכה
דקה דקה
מניחים סביב
שיהיה יפה
נאה וחביב.
אופים בתנור חם
מאה שמונים מעלות
עד מזהיב
עד הריח
שאי אפשר לחכות.
אפשר להכין בכל מיני הרכבים
מנגולד, תרד, כרישה, בצל ירוק..
אל תהססו לנסות.
---
מגד הארץ - ירקות אורגנים עד הבית
אהרן ג’יאן 0559780459

מגד הארץ


Comments

אהבתם את הכתבה? הרשמו כאן לקבלת עדכונים וכתבות חדשות:

חיפוש לפי קטגוריה

תמונות