אהבה שעוברת בדורות

חנה עגיב, בעלת הקייטרינג 'האופה הקטנה' כבר כעשר שנים, ובעלת המסעדה 'רוזליה' כ3 שנים, מספרת על אהבה ישנה שכל הזמן מתפתחת.
"סבתא שלי היא סבתא הונגריה שאופה נהדר! תמיד הייתי אוהבת בעיקר לאכול את מה שהיא מכינה,  אבל לפעמים גם הייתי עוזרת לה. אחר כך אמא שלי גם התחילה להכין מהבית כל מיני אירועים ותמיד הייתי עוזרת לה. תמיד אהבתי לאפות בעצמי דברים, אף פעם לא הייתי קונה. אם זה פיצות, עוגות, פיתות, תמיד הייתי מכינה ובכמויות כאלה שמחלקת לכל השכנות. תמיד אמרו לי שאני צריכה לעשות עם זה משהו. ומכאן זה התפתח
"




"אי אפשר לגדל חמישה ילדים בתוך קונדיטוריה"

"בהתחלה הייתי אופה ובעלי היה מסתובב בישובים למכור את הדברים. לאט לאט התחילו להגיע הזמנות לאירועים והתחלנו לקנות יותר תנורים ומיקסרים למטבח הביתי שלנו. ממש לאט לאט התפתחנו, עד שהגענו למסקנה שאי אפשר לגדל חמישה ילדים בתוך קונדיטוריה..
אז לקחנו קראוון בישוב והתחלנו לשפץ אותו. עשינו הכל לבד ממש, פתחנו יוטיוב, ראינו איך מדביקים קרמיקה והדבקנו. עד שהמטבח שלנו לאט לאט עמד. וממנו היינו מוציאים את כל ההזמנות.
בשלב כלשהו האיש שלי יצא גם ללמוד אפיה, ואנחנו עובדים ביחד. שנינו קונדיטורים. פעם הדבר היחיד שהוא ידע להכין זה חביתה, היום הוא לגמרי עוקף אותי! הוא יותר בבצקים ולחמים, אני יותר בקינוחים ובפיתוח מתכונים
.



"לקב"ה נמאס שאנחנו עובדים כמו חאפרים"

עם כל ההשקעה, לאחר כמה שנים שעבדו מהקראוון, בוקר אחד הוא פשוט נשרף... כל המטבח הלך כליל.
"זה לא משהו שפשוט לקום ממנו. אנחנו חיים בסביבה של אנשים מדהימים, ויש לנו משפחה מדהימה וכולם פשוט התייגסו לעזור לנו. 
אני עמדתי שם מול הלהבות ואמרתי לנתנאל: "לקב"ה נמאס שאנחנ עובדים כמו חאפרים, הוא רוצה שנעבוד ברצינות. אתה תראה שאנחנו רק נצמח מפה". היו לנו שני אירועים ימים בודדים אחרי השריפה ולא היה לנו כלום. יום למחרת כבר התאפסנו, חזרנו לעבוד מהמטבח הביתי, קנינו כל מה שצריך, נעזרנו בחברים ובמשפחה והעמדנו את האירועים האלה בצורה הכי טובה שאפשר".

היום, בעזרת הרבה אמונה, נחישות ואנשים טובים, המטבח חודש והשתדרג, במבנה שצמוד לבית. מכיוון שבני הזוג עובדים בלילות זה מאוד נוח
.

מה החלום שלך לעסק?

"החלום שלי זה שכולם יכירו ויגיעו לרוזליה שהקמנו בעמק המעיינות. זאת ממש פנינה שהקמנו. מקום מיוחד באווירה אחרת.
היו לי תקופות ששאלתי את עצמי, מה אני מתעסקת באוכל שזה דבר כזה חומרי? אבל באמת אני חושבת שאנחנו צריכים לשים לב למה שאנחנו מכיניסים לפה, שיהיה חומרים טובים ובאיכות גבוהה ושיהיה טעים. אנשים לפעמים נוטים לזלזל באוכל באירועים וחושבים רק על התוכן, אבל אני לא מסכימה עם זה, שני הדברים חשובים באותה מידה בשביל שאירוע יהיה מוצלח
".

לסיום כמובן, אי אפשר בלי מתכון לחג: עוגת שמרים מיוחדת ומנחמת

ביתי ומנחם.. וממלא את הבית בזיכרונות ילדות.. בצק רך עם מילוי מתוק של גבינה ודובדבנים חמצמצים
.



מתכון ל2 עוגות בגודל אינגליש קייק
חומרים לבצק:

500 גר' קמח
3 ביצים
2/3 כוס חלב
1/2 כפית מלח
1/2 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר

150 גר' חמאה רכה.
תמצית וניל לטעם

חומרי המלית:
500 גר' ריקוטה
3/4 כוס סוכר
1ביצה
2כפות קורונפלור
כף גרידת לימון

כוס דובדבנים מגולענים וחצויים (לא חובה)

הכנה:
שמים בקערת מיקסר את כל חומרי הבצק פרט לחמאה. לשים 7 דקות מוסיפים בהדרגה את החמאה עד שהיא נבלעת בבצק.
מכסים ומתפחים בקרור 4 שעות.
מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים ושמים בקרור.

מחלקים את הבצק ל2 מרדדים למלבן מורחים חצי מכמות המלית ומגלגלים.

מכינים 2 רולדות.
מורחים ביצה ומתפיחים עד להכפלת נפח העוגה.
אופים 180 מעלות 25 דקות.

 




אהבתם את הכתבה?
הרשמו כאן לקבלת עדכונים וכתבות חדשות

חנה עגיב - האופה הקטנה ובעלת המסעדה ’רוזליה’

'האופה הקטנה' מציעה שירותי פטיסרי, קייטרינג ועיצוב אירועי קונספט, המותאמים לך אישית, לצרכים ולסגנון עליהם חלמת. מיקום 'האופה הקטנה' בישוב חמדת שבבקעת הירדן, גם היא הצהרת אהבה, לארץ ישראל היפה והטובה.


Comments

חיפוש לפי קטגוריה

תמונות