קיימים שני סוגים עיקריים של ליקר –

ליקרים שקופים וצלולים שמבוססים בעיקר על מים, וליקרים אטומים וסמיכים, שמבוססים על שמנת ולפעמים גם תוספת ביצים.

בליקרים הסמיכים טעם האלכוהול מורגש פחות, וטעמי הליקר חזקים ומשפיעים יותר. שותים אותם לאט ובכמויות קטנות כך אפשר ליהנות מהטעם.
 

 נתמקד בליקר אחד מהמשפחה הזו – ליקר קרמל.

הקרמל נוצר בחימום של סוכר, הסוכר נמס ולאחר מכן מתחיל תהליך חמצון. בתהליך זה הסוכרים מתפרקים, נוצרים חומרי טעם וצבע דומיננטיים, ומנגד רמת המתיקות נחלשת. הצבע של קרמל צריך להיות כתום עד חום, בחימום ארוך או טמפרטורה גבוהה מידי הסוכר נשרף ונהרס – מתקבל צבע כהה יותר וטעם מר.

הקושי בהכנת קרמל הוא דיוק בטמפרטורה. הסוכר מתחמם בקצב מהיר ולא אחיד, ולכן הוא עלול להישרף מהר ללא התראה מוקדמת. יש מספר דרכים להכין קרמל מבלי לשרוף אותו, במתכון הזה נשתמש בשיטה הקלאסית: חימום הסוכר על מקור חום ישיר עד להמסה וקירמול.
בהכנת הקרמל חשוב מאוד לא לערבב את הסוכר בעזרת כלי. מערבבים על ידי הטיה של הסיר מצד לצד, מדי 15-10 שניות, עד שהסוכר כולו נמס ולא נשארו גבישים יבשים. בשלב זה הסוכר ברובו כבר התחיל להתכהות ויהפוך לקרמל מוצלח בשניות בודדות.

  לקרמל מוסיפים שמנת ומכינים ‘טופי’ אבל במתכון הזה היחס בין השמנת לקרמל גדול יותר, ומתקבל רוטב במרקם סמיך אבל לא מתקשה. השמנת תופסת היטב את טעם הקרמל וגם נותנת את הסמיכות והמראה לליקר.
חשוב לחמם את השמנת עד לסף רתיחה במקביל ליצירת הקרמל, כדי שפער הטמפרטורות בניהם לא יהיה גדול ויגרום להתגבשות. כדי להבטיח שהקרמל ימס, מוזגים את השמנת לאט ומערבבים עם כף עץ, תוך כדי בישול על אש נמוכה. אם בכל זאת נשארו גושים מניחים להם, הם יימסו אחר כך בליקר.

לגרסה פרווה מחליפים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית או בקרם קוקוס (20% שומן).
את הליקר אפשר לשתות מיד לאחר הכנתו, אבל טעמי הקרמל לא יהיו חזקים וטעם האלכוהול ישלוט.
לאחר המתנה של 5-4 ימים הליקר ישתבח מאד, ויהיה במיטבו אחרי שבועיים-שלושה של מנוחה, בה הטעמים יגיעו למיצוי מלא ואחידות טובה.
הליקר המוכן מכיל אחוז אלכוהול גבוה (כ-20%), ולכן נשמר בטמפרטורת חדר לזמן ארוך, 3-2 חודשים לפחות כשהבקבוק מלא.
אחרי ששתינו ממנו כדאי לשמור במקרר, כיוון שהשאריות על הפקק ובדפנות יכולות להתקלקל או להעלות עובש.
בקירור הליקר מסמיך, ולכן לפני ההגשה מוציאים מהמקרר ומניחים להתחמם מעט.

ליקר קרמל

החומרים

לכ-1 ליטר משקה

200 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)
375 מ”ל שמנת מתוקה (1/2 1 חב’)
500 מ”ל וודקה 40% (2 כוסות וקצת)

אופן ההכנה

מחממים את הסוכר בסיר קטן מעל להבה בינונית. מערבבים על ידי הטיה של הסיר בלבד, עד שהסוכר כולו נמס ונוצר קרמל בצבע כתום כהה. במקביל מחממים את השמנת בסיר נפרד או במיקרוגל, עד לסף רתיחה.

מנמיכים את הלהבה של הקרמל. מוזגים את השמנת החמה לאט לאט אל הקרמל, מערבבים בעזרת כף עץ, ממשיכים למזוג ולערבב עד שכל השמנת נוספה לסיר והבעבוע נחלש. מבשלים עוד כחצי דקה תוך כדי ערבוב מתמיד ומסירים מהאש. מניחים לתערובת להתקרר עד שאפשר לגעת בדפנות הסיר.

מעבירים לבקבוק זכוכית נקי או לכלי אחסון הרצוי. מוסיפים פנימה את הוודקה, סוגרים היטב ומנערים את הבקבוק עד שהתערובת אחידה לגמרי.
מניחים לליקר לעמוד שבועיים-שלושה בארון סגור לפני הגשה.

  


    



 

 



לקבלת טיפ ומתכון כל שבוע לחצו כאן 
 

טלפון: 0559779383
אתר: http://www.bamixer.co.il/
פייסבוק:  במיקסר  
   
 

 

במיקסר - עודד פישר

אופה וקונדיטור, בעל ניסיון עשיר בהוראת קונדיטוריה. סדנאות אפייה וקונדיטוריה במגוון נושאים, באווירה חווייתית ומקצועית.


Comments

חיפוש לפי קטגוריה

תמונות