לכבוד חג פורים המתקרב בחרנו להביא לפניכם שני מתכונים בריאים וטבעונים לאוזני המן.

אוזני המן טבעונים פשוט מושלמים. וזה בזכות התחליף חמאה המיוחד אותו אני מוסיפה לאוזני המן שלי!

הראשון: מתכון לאוזני המן כוסמין עם מילוי פרג.
והמתכון השני: אוזני המן ללא גלוטן אשר יאפשר לשמח גם את אלה שבנינו, שרוצים להימנע מצריכת גלוטן.

מתכונים לאוזני המן בריאים


אוזני המן טבעונים מקמח כוסמין:




מצרכים לבצק:
 

2 כוסות קמח כוסמין מלא
חצי כוס טחינה
חצי כוס סוכר קנים חום
חמש כפות רסק תפוחי עץ
שלוש כפות מים
חצי כפית אבקת אפיה או סודה




מצרכים למילוי פרג:

כוס פרג טחון

סוכר לפי הטעם האישי

ארבע כפות פירורי לחם או חלה

כף פשתן טחון



אופן ההכנה של מילוי פרג:

1. מערבבים פשתן טחון עם קצת מים ומשאירים לחמש דקות
2. מוסיפים את הפרג סוכר ופירורי לחם ומשאירים לחצי שעה.



אופן ההכנה של אוזני המן:


1. בקערה מערבבים טחינה,  סוכר,  מים, אבקת אפיה ורסק תפוחי עץ.

2. בהדרגה מוסיפים את הקמח.  צריך להתקבל בצק שלא נידבק לקערה ונוח  לעבודה.

3. נותנים לבצק לנוח רבע שעה

4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח

5. חותכים עיגולים בעזרת כוס זכוכית

6. מניחים קצת מהמילוי  במרכז העיגול

7. סוגרים לאוזן המן

8. מסדרים את האוזני המן על מגש מרופד בנייר אפיה


9. אופים כרבע שעה.


אוזני המן ללא גלוטן:
 


מצרכים:

חמש כפות רסק תפוחי עץ
חצי כוס סוכר
חצי כוס טחינה
חצי כפית סודה
כפית מיץ לימון או חומץ
שלוש כפות מים

כשתי כוסות קמח כוסמת טרי
ממרח תמרים למילוי
קמח טפיוקה



אופן ההכנה:

1. בקערה מערבבים רסק, סוכר טחינה ומים.
2. מוסיפים סודה ושופכים עליה מיץ לימון. מערבבים.
3. לאט לאט מוסיפים קמח כוסמת. כמות הקמח שתצטרכו מאוד תלויה בקמח. הבצק צריך להתגבש לכדור ולהיות נוח לעבודה
4. מקמחים משטח עבודה ומערוך עם קמח טפיוקה ומרדדים עליו את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר.
5. חותכים עיגולים עם כוס נקיה.
6. ממלאים כל עיגול בממרח תמרים וסוגרים לאוזני המן
7. מסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה ואופים בחום בינוני כ-20 דקות.

טיפים:

עדיף לטחון את הכוסמת בבית עם מטחנת קפה: כך הקמח יהיה טרי ולא יהיה לו טעם לוואי.

ניפוי בנפה דקה ישפר את הטעם עוד יותר.



בהצלחה!
פורים שמח ובריא

---

דורה לוי - מתמחה בבישול טבעוני ובריא.

טלפון: 0559782079
אתר:
עם טעם - לא רק אוכל 
פייסבוק: "לוח שנה עם טעם"
מייל: yakovbthin@gmail.com

 
 


 


 


 

   תגובות                                                   כתוב תגובה    


ניסיתי את הראשונות ולצערי התאכזבתי
   עשיתי את האזני המן עם קמח חיטה 70 אחוז (של חברה טובה), אולי זו הבעיה? לא יודעת אבל התאכזבתי, זה פשוט יצא לא פריך, מאוד..
   (אריאלה 16.3.16)

 

דורה מגיבה:

שלום,

הסיבה לכך שאוזני המן לא יצאו פריכים כנראה בזה שהחלפת את הקמח. קמח חיטה מצריך הרבה יותר נוזלים.
אם את רוצה להשתמש בקמח מלא אני ממליצה לך מספר דברים:

א. לשים הרבה פחות קמח (תרגישי את הבצק הוא אמור להיות רך ונעים, ולא לקבל סדקים בעבודה)

ב. תנפי את הקמח או לפחות חלק ממנו זה יעזור לו להיות קצת יותר אורירי וקל. 

ג. אולי בכול זאת כדי לנסות קמח אחר
וחשוב גם לזכור שבכל זאת קמח כוסמין הוא קמח הרבה יותר עדין וכך גם המאפים הרבה יותר עדינים.

אולי תנסי לשים לפחות חצי כוסמין ודבר נוסף מאוד חשוב
 צריך להוסיף רק ממש קצת מים ולא יותר ממה שרשום במתכון.

בברכה דורה

 

 

דורה לוי

מתמחה בבישול טבעוני ובריא.


Comments

חיפוש לפי קטגוריה

תמונות