אז איך עושים זאת?

1. ראשית כל - הדוגמה האישית. אין לילד דבר יותר חשוב מלראות את ההורים אוכלים בריא ונהנים מכך!

2. מחשבה חיובית. תראו לילד את הטוב שבאוכל הבריא במקום להתמקד ברע שבפאסט-פוד.

3. חיבור לטבע. לדעתי זו היא הנקודה הכי חשובה. אנו כל כך מנותקים היום מהטבע שלא מסוגלים לשמוע גם את הגוף שלנו.
בילוי בטבע במיוחד אם מדובר בקטיף עצמי בחוות ירקות יגרום לילדים לחזור למקורות ולהרגיש את הצורך האמיתי של הגוף בירקות ובפרות.
ואם אין באפשרותכם להצטרף לקטיף אז לפחות שתפו את ילדכם בקניית ירקות (הכי טוב אם זה יהיה ישירות מהחווה או בשוק שיש בו שפע של ירקות טריים). ואם גם לזה אין לכם זמן אז הזמינו ארגז ירקות ישירות לביתכם.
גם דבר קטן זה יעזור לילדים להתחיל להתעניין בירקות!




4. שתפו את ילדכם בהכנת האוכל! תנו לילדים להיות מעורבים בבישול. תנו להם ליצור יחד איתכם במטבח.
כך התוצאה תסקרן אותם הרבה יותר מאשר סתם אוכל שבושל והוגש מוכן לשולחן.

5. פרסומת סמויה בבית. אנו הרבה פעמים לא שמים לב איך פרסומת סמויה של מאכלים לא בריאים נכנסת לנו לבית דרך מדיה, עיתונים, ספרים, ומוצרים שונים שאנו צורכים. חשוב מאוד לדאוג לפרסום סמוי של דברים בריאים!
וכאן צריך להפעיל יצירתיות. הרי זה תלוי רק בנו. לאף חברה לא משתלם לפרסם ירקות ופרות. אז דאגו לתמונות של ירקות בבית, לקערות של פרות על השולחן, לסיפורים על גידול הירקות ועוד...
כך מודעות לתזונה בריאה לאט לאט תיכנס לבית!

6. והכי חשוב זה סבלנות. בכל גיל יש קשיים. לפעמים זאת חברה, לפעמים מצב נפשי, אבל אם נהיה מלאי סבלנות, אם נשדר שאנו מקבלים כל בחירה של הילד בעניין התזונה (זה חשוב במיוחד עם בני נוער) אך יחד עם זאת תמיד מוכנים לעזור ולהכווין, הילדים ירגישו בעצמם את הצורך בשינוי. מה שנדרש זה הרבה מאוד סבלנות ואהבה!
 


 



כמה מילים על פרויקט ייחודי ומעניין שמנהלת דורה לוי בימים אלה:

הפרויקט נולד פה בגוש עציון על ספסל גן שעשועים מתוך רצון ליצור ולשמוח גם במציאות הלא פשוטה של הגוש, וכך נולד ספר בישול לילדים: ''מבשלים עם חיה בחגים''.
הספר המקסים משלב מתכונים בריאים עם הסברים ברורים בסיפור על ילדה ומשפחתה.
ספר שלא רק מלמד את הילדים לבשל, אלא גם מעביר מסר שאוכל בריא זה טעים וכיף!
ספר זה הצטרף ללוח שנה ייחודי הרואה אור כבר שנה שניה. בלוח השנה יש מתכון בריא בכל חודש, ובכל פעם שנעביר את החודש אנו נגלה מתכון חדש שיחזק ויעזור להמשיך ולבשל בריא!



"אני בטוחה שלא פעם תדפדפו את החודשים אחורה כדי למצוא מתכון שאהבתם!
אז בבקשה עזרו לפרויקט הזה לקרות!
בתמיכה בפרויקט אתם גם מקבלים מוצרים איכותיים, שווים, וגם תומכים ביוצרים ישראלים ומעודדים קניה ישירות מהיוצר!"

 


לתמיכה בפרוייקט לחצו כאן

רוצים לקבל מתנה? 
רשמו את הפרטים ותקבלו דף צביעה לילדים באיכות גבוהה להדפסה בבית!

לחצו כאן לקבלת המתנה

 



מתכון מתוך הספר ''מבשלים עם חיה לחגים'':





סָלַט קִינוֹאָה וְרִמּוֹנִים

אֶת רֹאשׁ הַשָּׁנָה חַיָּה הֶחְלִיטָה לִפְתּוֹחַ בְּסִימַן בְּרִיאוּת.

"אַתְּ יוֹדַעַת", אָמְרָה חַיָּה לַחֲבֶרְתָּהּ רָחֵל, "רֹאשׁ הַשָּׁנָה הוּא הִזְדַּמְּנוּת מְעֻלָּה לְהַתְחָלוֹת חֲדָשׁוֹת!", וּמִיָּד שִׁתְּפָה אוֹתָהּ בַּמַּתְכּוֹן הֶחָדָשׁ שֶׁלָּהּ לְסָלַט קִינוֹאָה וְרִמּוֹנִים.
כָּל שֶׁעָלֵינוּ לַעֲשׂוֹת הוּא לְהַשְׁרוֹת חֲצִי כּוֹס קִינוֹאָה בְּמַיִם לְמֶשֶׁךְ שְׁמוֹנֶה שָׁעוֹת
וְאָז לְבַשֵּׁל אוֹתָהּ בּ-3/4 כּוֹס מַיִם וַחֲצִי כַּפִּית מֶלַח עַד אִדּוּי הַנּוֹזְלִים.

חוּץ מִזֶּה אֲנַחְנוּ צְרִיכוֹת:

שְׁנֵי מְלָפְפוֹנִים
שְׁתֵּי עַגְבָנִיּוֹת
גַּמְבָּה אַחַת אֲדֻמָּה
גֶּזֶר אֶחָד
רֶבַע צְרוֹר שָׁמִיר
5 עֲלֵי חַסָּה גְּדוֹלִים
רִמּוֹן בֵּינוֹנִי אֶחָד
2 כַּפּוֹת שֶׁמֶן זַיִת
מֶלַח לְפִי הַטַּעַם

1. אֶת הָרִמּוֹן נְפָרֵק לְגַרְעִינִים וְנַנִּיחַ בִּקְעָרָה בַּצַּד.
2. נִקְצֹץ אֶת כָּל הַיְרָקוֹת וְנַעֲבִיר לִקְעָרָה גְדוֹלָה.
3. נוֹסִיף אֶת הַקִּינוֹאָה הַמְּבֻשֶּׁלֶת לְקַעֲרַת הַיְרָקוֹת הַקְּצוּצִים וּנְעַרְבֵּב עִם הָרִּמֹונִים, שֶׁמֶן הַזַּיִת וְהַמֶּלַח.

הַסָּלָט מוּכָן! 


---

דורה לוי
טלפון: 0559782079

אתר: עם טעם - לא רק אוכל
פייסבוק: "לוח שנה עם טעם"
מייל: yakovbthin@gmail.com 

 


 

 

 

 

 

 

דורה לוי

מתמחה בבישול טבעוני ובריא


Comments

חיפוש לפי קטגוריה

תמונות