_______________________________________________________________________________________

   

 
                           
                    
                
_______________________________________________________________________________________
 
 
קמח חיטה מלא

לחם מקמח חיטה מלאה:
 
מצרכים:
1 קילו קמח מלא או 70% של "מנחת הארץ"
2/1 1 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
4 כפות סוכר
3 ורבע כוסות מים חמימים
2/1 כוס שמן

 
הוראות הכנה:
לערבב את כל החומרים היבשים בקערה, להשתדל שהשמרים לא יגעו ישירות במלח. להוסיף את המים בהדרגה ולהתחיל לערבב בעזרת כף.
להוסיף את השמן ולהמשיך לערבב עם הכף עד שמתחיל להיווצר גוש בצק ואז ללוש היטב לפחות 10 דק', עד לקבלת בצק גמיש ונעים למגע.
להתפיח כשעה או עד להכפלת הנפח מכוסה במגבת.
לאחר התפיחה, ללוש וליצור צורות, להניח בתבנית על נייר אפיה.
לתת לבצק לתפוח פעם אחרונה בתבנית 10-20 ד' נוספות.
למרוח בזהירות ביצה מהולה בכף מים
אפשר לפזר מלמעלה שומשום, קצח, זרעים ועוד
לחמם תנור ל180 מעלות
לאפות. ככרות לחם בין 25-30 דק' ולחמניות בין 12-15  דק' עד שזהוב מלמעלה ומלמטה.






חזרה למעלה

_______________________________________________________________________________________
 
 
קמח חיטה 70%


עוגת שיש מקמח מלא 70%:

מצרכים:
4 ביצים גדולות
2 כפיות אבקת אפיה
4/3 כוס מיץ תפוזים
4/3 כוס שמן
4/1 1 כוס סוכר
4/3 1 כוסות קמח מלא 70% מנחת הארץ
כפית תמצית וניל
 

הוראות הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני (170- 180 מ')
מקציפים את החלבונים עם 2/1 כוס סוכר
את שאר החומרים מערבבים יחד
את התערובת מקפלים בעדינות אל קציפת החלבונים
משמנים תבנית 24 או 2 'אנגליש קייק'
מעבירים חצי מהעיסה לתבנית
את החצי הנותר מערבבים עם 2 כפות קקאו+1 כף סוכר
יוצקים את הבלילה החומה מעל לעוגה שבתבנית
עם מזלג מערבבים בעדינות מלמטה, שיווצרו צורות
אופים כ30-40 דק' עד שקיסם שנועצים יוצא יבש
לציפוי (רשות):
מערבבים שקית אבקת סוכר עם 4 כפות מים חמים
יוצקים על העוגה בעודה חמה
בתאבון!






חזרה למעלה

_______________________________________________________________________________________
 
 
קמח כוסמין מלא



מתכון לקרקר מקמח כוסמין של מנחת הארץ

1/2 +1 כוסות קמח כוסמין מלא מנחת הארץ 
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים
1/3 כוס שמן זית
1 כף זרעי צ'יה
1 כף שומשום אורגני מלא
2 כפות זרעי פשתן אורגניים
1 כף גרעיני חמנייה אורגניים
1 כף גרעיני דלעת אורגניים
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים 
להברשה: שמן זית
לפיזור: מלח ים אטלנטי גס

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מעבדים את כל המרכיבים לכדור בצק במעבד מזון עם וו גיטרה, 
מקמחים קלות את נייר אפיה על משטח עבודה. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים על גבי נייר האפיה כל מחצית לעלה בעובי אחיד של כ-3 מ"מ. 
מברישים את הבצק בשמן זית ומפזרים מעל מלח גס.
חותכים את הבצק לריבועים בסכין או גלגל פיצה.
מעבירים את הקרקרים לתבנית על גבי נייר האפייה- ואופים 30-25 דקות, עד שהם מזהיבים ומתייבשים.
מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום.

הקרקר צריך לצאת פריך ולא שרוף .

באהבה מבית בטבע בגן-יבנה



עוגיות קוואקר אורגני מושלמות:

4 כוסות קוואקר עבה אורגני מנחת הארץ
2/3 כוס קמח כוסמין מלא אורגני מנחת הארץ 
1 כפית אבקת סודה לשתייה
100 גרם שמן קוקוס או חמאה
1 כוס דבש או סילאן
1/3 כוס סוכר קנים אורגני 
1/2 כוס חמאת בוטנים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס שקדים קצוצים מולבנים, 
או גרעיני חמניה 
1 כוס אגוזי מלך קצוצים 
1 כוס צימוקים חמוציות או פיצפוצי כוסמין

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות מערבבים את כל החומרים היבשים בנפרד ומאחדים עם החומרים האחרים לתערובת אחידה מוזגים לתבנית שרופדה בנייר אפייה משומן קלות, דוחסים היטב, אופים 45 דקות.
מצננים קלות וחותכים לריבועים קטנים , כשהם מתקררים אפשר לארוז בצנצנת אטומה ולהנות.






חזרה למעלה

_______________________________________________________________________________________
 
 
קמח כוסמין 70%



מתכון לרולדות תמרים- משובחות לשבת - מקמח כוסמין 70% של מנחת הארץ

3 כוסות קמח כוסמין 70% של מנחת הארץ 
2 ביצים
200 גר' חמאה
1 כפית וויסקי
1 שקית סוכר וניל
2 כפיות אבקת אפייה ללא אלומיניום

למלית:
1 קופסת ממרח תמרים
גרידת קליפת לימון 
1/2 כוס תירוש 
1 כוס שוקולד צ'יפס או 100 גר שוקולד מריר שבור
1 כוס אגוז מלך קצוץ
2 כפיות קינמון טחון
5 כפות סוכר קנים אורגני 
מעט אבקת סוכר לפיזור מלמעלה לאחר שהרולדות מוכנות


אופן ההכנה:

מערבבים במעבד מזון את הקמח , הבייצים, החמאה , הוויסקי, סוכר הוניל ואבקת האפייה - עד שמתקבל גוש בצק אחיד.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי כ-1/2 ס"מ.

להכנת המלית - מחממים את ממרח התמרים בסיר קטן, מוסיפים את גרידת הלימון והתירוש עד קבלת לתערובת חלקה על אש נמוכה.

מוסיפים את שוקולד הצ'יפס, הקנמון, הסוכר והאגוזים ומצננים. 
מורחים על כל עלה שליש מתערובת מחית התמרים .
מגלגלים את העלה לגלילה, ומסמנים פרוסות לפני האפיה . 
מעבירים את הגלילות לתבנית משומנת ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות צלזיוס כ-30 דקות, עד שהגלילות מזהיבות. מניחים להצטנן ובוזקים עליהן אבקת סוכר. פורסים את הגלילות מגישים כעוגיות. שומרים אותן בכלי סגור היטב.

באהבה מבית בטבע בגן-יבנה


לחמניות קוטג' וזיתים:

מפגש פסגה של טוחן ואופה .. מאיה מילון האהובה שקונה בבית בטבע-גן יבנה, קמח כוסמין 70% אורגני של מנחת הארץ , דאגה שנטעם מה שיוצא ממנו - והמתכון? בונוס בשבילכם בתענוגות . 

5 כוסות קמח כוסמין 70% מנחת הארץ
2 קופסאות קוטג׳
100 גרם חמאה רכה 
4 בייצים 
1 כוס טבעות זייתים ירוקים
1 כפית מלח וקצת פלפל שחור
2 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום
לערבב ולצקת על תבנית אפיה על גבי נייר אפיה - בעזרת כף , לחמניות קטנות ולא מעוצבות
לאפות בתנור החום של 180 מעלית כ-25 דקות . ולטרוף


חזרה למעלה

_______________________________________________________________________________________
 
 
קמח שיפון
-------------


לחם שיפון

מצרכים
1 ק"ג קמח שיפון של "מנחת הארץ"
1 כף מלח
25 ג' שמרים לחים
3.5 כוסות מים
4 כפות שמן


אופן ההכנה
לערבב בקערה גדולה את הקמח והמלח, לפורר פנימה את השמרים ולהוסיף את המים וכף שמן אחת – לערבב היטב.
ללוש כ-10ד' עד שמתהווה בצק דביק במרקם של בוץ.
לשמן בשארית השמן את הבצק מכל צדדיו לכסות היטב ולהניח לטפיחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו – כשעה.
לחבוט בבצק, ללוש כדקה לחלק את הבצק לשני חלקים ולעצב שתי כיכרות (התחושה והמראה של כ-2 בלוקים מחימר)
להניח לכיכרות לתפוח ללא כיסוי למשך 20ד' לחרוץ על הכיכר דוגמת X
לחמם תנור לחום גבוה 225 מ'
למלא תבנית מים ולהניחה בתחתית התנור (ע"מ ליצור סביבה לחה בחלל התנור)
לאפות 15ד' להנמיך לחום 200 מ' סה"כ זמן אפיה 35ד'.
להסיר מהתבנית ולצנן על רשת לצינון מלא (כשעה וחצי).

--------------------------------------------------------------------------


עוגה מקמח שיפון

מצרכים
4/3 כוס קמח שיפון מלא של מנחת הארץ
4/3 כוס קמח חיטה מלאה של מנחת הארץ
 1 כפית סודה לשתייה
1 כוס חמוציות מיובשות
2/1 כוס אגוזי מלך מרוסקים
1 כפית אבקת קינמון
1 קליפה מגוררת מלימון אחד
1 תפוח עץ מגורר
4/3 כוס סוכר קנים של מנחת הארץ
2 ביצים
2/1 כוס שמן קנולה
1 כוס חלב סויה או מיץ קלמנטינות / תפוזים


אופן ההכנה
מערבבים את החומרים הרטובים.
מערבבים את החומרים היבשים.
מוסיפים את התערובת היבשה לרטובה.
משמנים תבנית עגולה ויוצקים לתוכה את התערובת.
אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ- 40-50 דקות.


חזרה למעלה

 _______________________________________________________________________________________
 
 
קמח תירס



חזרה למעלה

_______________________________________________________________________________________
 
 
קמח שיבולת שועל



חזרה למעלה

_______________________________________________________________________________________
 
 
קמח אורז

טורטיות בריאות

(מספיק לכ 10 טורטיות גדולות)
1 כוס קמח חומוס (של מנחת הארץ)
1 כוס קמח אורז (גם של מנחת הארץ כמובן)
1/2 כוס קמח טפיוקה (את זה דווקא טחנתי לבד!)
1 כף שמן
1 כפית מלח
1 כוס מים
1.5 כפיות אבקת אפייה

במחבת טובה בינונית ללא שמן (יש כבר בבלילה) לשפוך כל פעם קצת (בין 1/2 ל 2/3 מצקת של מרק) מהבלילה במרכז ובתנועה סיבובית למלא את כל המחבת בשכבה דקה (כמו שמכינים קרפים). מקפידים להפריד את קצוות הטורטיה מהמחבת שיהיה קל יותר להפוך וכשהצד העליון מתמלא בהרבה בועות אוויר הופכים וממשיכים לטגן עוד 1-2 דקות ומרימים בזהירות.
לבריאות!

 

 

_______________________________________________________________________________________
 
 
קמח שעורה



חזרה למעלה

_______________________________________________________________________________________
 
 
קמח כוסמת



חזרה למעלה

_______________________________________________________________________________________
 
 
קמח טף


דייסת טף


המרכיבים (ל‭4-‬ מנות):

‭1/2‬ כוס קמח טף

כוס מים קרים

3 כוסות מים רותחים

כפית מלח (או דבש לפי הטעם)

20 גרם חמאה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את קמח הטף עם כוס מים קרים עד שמקבלים בלילה דלילה ונטולת גושים.
  2. יוצקים את המים הרותחים לתוך סיר, מעמידים על אש קטנה, ומוסיפים לסיר את הבלילה תוך כדי בחישה מתמדת, על מנת שלא ייווצרו גושים.
  3. מבשלים על אש קטנה כ‭10-‬ דקות, בלי להפסיק לבחוש.
  4. לקראת סוף הבישול מוסיפים את החמאה והמלח, או הדבש.
  5. יוצקים לקערות הגשה. אם הוספתם דבש, אפשר להגיש את הדייסה עם פירות חתוכים.


קרקרים משובחים מקמח טף:

התנסות ראשונה ונפלאה . 
ממתכון של עדי מנחם הנטורופאטית של בית בטבע בגן יבנה.
כוס גרעיני ציה
כוס זרעי דלעת אורגניים
כוס שומשום מלא אורגני
כוס וחצי קמח טף מנחת הארץ
כפית וחצי מלח
כפית זעתר
מעט פלפל שחור
כוס מים
שלוש כפות שמן זרעי ענבים

מערבבים הכל ,המרקם הוא של עיסה דביקה אשר אותה מרדדים דק בתבנית על מגש אפיה גדול של התנור, בין שני עלי נייר אפיה , ככל שיותר דק יותר טעים,כשלושה מגשים, לאחר מכן מסירים את הנייר העליון. במידת הצורך אפשר להוסיף מעט מים לעיסה לפני שיוצקים לתבנית האפיה, חותכים לריבועים עם גלגלת פיצה או סכין.
אופים עשר דקות בחום של 170 מעלות ממשיכים לאפות עד שהקרקרים שחומים ויבשים.
מאפשרים לקרקרים להתקרר מפרידים ומאחסנים בכלי אטום
.


חזרה למעלה

 

_______________________________________________________________________________________
 
 
קמח חומוס

קרקר טבעוני לנישנוש מושלם!!!

מרכיבים:


2 כוסות קמח תירס אורגני מנחת הארץ
2 כוסות קמח חומוס אורגני מנחת הארץ
2 כוסות מים
8 כפות שמן
3 כפיות מלח
8 כפות שומשום שחור
3 כפות גרעיני דלעת אורגניים

הוראות הכנה:

משטחים בין 2 דפי אפיה על גבי שתי תבניות אפיה גדולות - דק דק , ככל שיותר דק , יותר טעים.

מסירים את הדף העליון - חותכים לריבועים ואופים 20 דקות ב 160 מעלות . 
בתאבון


חזרה למעלה

_______________________________________________________________________________________
 
 
קמח דוחן



חזרה למעלה

_______________________________________________________________________________________
 
 
קמח עדשים אדומות

מתכון לפשטידת קישואים טבעונית , גם בריאה , גם טעימה לכל המשפחה וגם ללא גלוטן!!!
מרכיבים:
6 קישואים גדולים מגוררים
1 בצל פרוס דק
1+1/2 כוסות קמח עדשים אדומות מנחת הארץ
2 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום
1/2 כוס קמח חומוס לטבעונים או 2 ביצים כתחליף
1/2 כוס מים 
1/2 כוס שמן זית
1 כף אבקת מרק אורגנית
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
לשפוך לשתי תבניות אינגליש קייק או שתי תבניות פאי עגולות קטנות (קוטר 15 בערך) משומנות,
ולאפות על 160 מעלות כשעה - הפשטידה טעימה כאשר היא אפויה היטב.
ניתן לקשט לפני האפיה למעלה בגרעיני דלעת או חמניה,

בתאבון!!


 

חביתת עדשים אדומות טבעונית:

בקיץ הכי טעים לאכול ארוחה בריאה וקלה מחומרים טובים ומזינים לגוף.
חביתת עדשים וירק צמחונית טבעונית הכי טעימה ומזינה שיש

200 גר קמח עדשים אדומות מנחת הארץ
1+1/2 כוס חלב שקדים אורגני
3/4 כוס חלב סויה אורגני
1+1/2 כוסות ירק מגורר (גזר, פטרוזיליה,בצל ירוק.. מה שאוהבים)
1 כף גרגרי צ׳יאה
1 כפית מלח אטלנטי דק או הימלאיה 
שמן קוקוס אורגני או שמן זית לטיגון

הכמות הנ״ל מספיקה להכנת 4 חביתות , 
מערבבים את כל החומרים, 
יוצקים למחבת משומנת בשמן זית או שמן קוקוס אורגני חם- 1/4 מהכמות ומטגנים מספר דקות להשחמה והופכים בעזרת צלחת.


חזרה למעלה

_______________________________________________________________________________________
 
 
קמח עדשים ירוקות





חזרה למעלה

_______________________________________________________________________________________
 
 
קמח דורום





חזרה למעלה

_______________________________________________________________________________________
 
 
סולת חיטה

עוגת סולת

מצרכים
2/3 קילו סולת "מנחת הארץ"
200 ג' חמאה
כוס קוקוס (לא חובה)
2 כוסות יוגורט
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
 
אופן ההכנה
לערבב את כל החומרים וללוש עד לקבלת גוש בצק.
להכניס לתבנית ולחתוך עם סכין רטובה לריבועים.
לאפות בחום 170 מע' ל30 דקות.
 
הכנת הסירופ
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
לצקת את הסירופ על העוגה, כשהיא חמה.

בתאבון!!!



חזרה למעלה

_______________________________________________________________________________________
 
 
סולת כוסמין

 

קרמבל כוסמין מלא, סולת מלאה ותפוחי עץ

מתכון בן 40 שנים שקיבלתי השבוע מלקוחה מקסימה (רותי דרור מעשרת) 
והסבתי למתכון מדגנים מלאים - יצא פצצה .

מערבבים 
כוס סולת מלאה מנחת הארץ (כוסמין או חיטה) 
כוס קמח כוסמין מלא מנחת הארץ 
כוס סוכר קנים אורגני 
2 כפיות גדושות אבקת אפיה ללא אלומיניום

מערבבים בנפרד
3 תפוחי עץ חמצמצים חתוכים גס לא קלופים 
עם כפית גדושה קנמון וכף לימון

בפיירקס משומן מסדרים
1/3 תערובת יבשה
מעל 1/2 כמות התפוחים
1/3 תערובת יבשה
מעל 1/2 כמות התפוחים
1/3 תערובת יבשה

ממיסים 130 גרם חמאה ושופכים מעל

מכניסים לתנור 150 מעלות כ 50 דקות עד השחמה .

יוצא קרמבל מופלא ונימוח שניתן לנשנש קר , או לחמם ולהגיש עם גלידה - תענוג בריא וטעים .

באהבה מבית בטבע בגן-יבנה



חזרה למעלה

_______________________________________________________________________________________