גלידה ביתית
מצרכים:
1 שמנת להקצפה
1/2 צנצנת חלב מרוכז (אם אוהבים מתוק אפשר את כל הצנצנת)
כוס תותים טריים קפואים
קצת מים
5-6 תותים טריים (בהתאם לעונה)
1 כף לימון
קמצוץ מלח
תמצית וניל איכותית.
לרוטב תותים לקישוט:
כוס תותים קפואים טחונים
רבע כוס מים/חלב קוקוס
2 כפות סוכר קנים אורגני “על המשקל”
אופן הכנה:
– בקערה בינונית מקציפים את השמנת עד שמתקבל קצף אוורירי וחלק.
– מוסיפים לבלילה את החלב המרוכז, כף מיץ לימון, קורט מלח ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
– במעבד מזון או נינג’ה מכניסים תותים עם המים וטוחנים עד שמתקבלת מחית חלקה.
– את מחית התותים מחברים לקערה עם הבלילה ומערבבים.
– במידה ויש תותים טריים חיתכו אותם לרבעים קטנים – זה מוסיף טקסטורה אחרת ויוצר הפתעה נעימה בביס הגלידה.
הכניסו לקופסה ול12 שעות ושימרו במקפיא – הנה קיבלתם קינוח מתוק קייצי וטעים להפליא!
יש לכם מכונת גלידה בבית? הכינו את הגלידה לפי ההוראות במכונת הגלידה ואז העבירו לקופסה ולמקפיא.
רוטב תותים לגלידה – הקישוט המושלם:
רוצים להוסיף עוד טעם פרשי לגלידה ותוספת צבעונית בגוונים נוספים של ורוד?
בסיר קטן הכניסו כוס תותים קפואים טחונים, רבע כוס מים או חלב קוקוס ו-2 כפות סוכר קנים אורגני ובשלו לרבע שעה עד שהרוטב מסמיך.
קררו את הרוטב ובהגשה זלפו מעל הגלידה.
אם אתם אוהבים טעמים אחרים ומעדיפים גלידת אפרסק / גלידת משמש / גלידת לימון / גלידת מנגו / גלידת פירות יער או כל פרי שעולה על רוחכם, פשוט החליפו את התותים בפרי האהוב עליכם ותכינו
בתיאבון !!
לכל התגובות