מסתבר שטוב לאכול פרות וירקות הגדלים בארצנו לא רק מפטריוטיות. אלה ירקות ופירות הגדלים בארץ, במיוחד פירות שגדלים פה כבר אלפי שנים, כמו תמרים תאנים וכדומה, בריאים יותר בשבילינו ומתאימים יותר למערכת העיכול שלנו מאשר הפירות המיובאים.
פירות של הארץ מחזקים את הגוף ומהווים סוג של חיסון במיוחד לדברים שהגוף צריך חיסון באזור המגורים שלנו.
אך כפי שאומרים אין חדש תחת השמש והראיה ה''חדשה'' הזו היא למעשה רק חידוש של משהו עתיק ימים, משהו שאנשים ידעו והרגישו כבר מאות שנים קודם.
לא סתם התורה מקדשת במיוחד את הפירות הגדלים בארץ, ולא אננס, קיווי, ופרות אקזוטיים אחרים שנראים הרבה יותר ''מענינים'' אך מסתבר שפחות בריאים בשבילינו מאשר הפרי הגדל בארץ כבר אלפי שנים.
חג ט''ו בשבט הוא הזדמנות מצוינת להיזכר בכמה פירות מיוחדים ובריאים נותנת לנו הארץ שלנו. כשאתם נוטעים עצים תבחרו טוב, ותשתלו את העצים שטובים לארץ הזו ושהאדמה שלה תהיה טובה להם.
החג ט''ו בשבט הוא ללא ספק אחד מהחגים המתוקים ביותר בשנה וכל זה בלי טיפת סוכר מלאכותית. את כל המתיקות הזו נותנת לנו הארץ שלנו דרך הפירות.
מספר טיפים לאכילה נכונה של פירות:
אז חבל לפספס ולכן אני משתפת אותכם בשתי מתכונים טעימים וקלים, מפירות יבשים של ארץ ישראל: |
||||||||||||
אופן ההכנה: 1. מכינים את הבצק ונותנים לו לנוח חצי שעה
2. מחלקים את הבצק לשתיים ומרדדים כל אחד מהם לריבוע. חשוב שהבצק יהיה דק ככול האפשר
3. מוסיפים את האגוזי מלך הטחונים למחית תמרים ומערבבים היטב.
4. מורחים את הבצק במחית תמרים בצורה אחידה.
5. בעדינות מגלגלים את הבצק לרולדה
6. מסדרים את הרולדות על מגש מרופד בניר אפיה, חותכים ואופים כ-25 דקות
טיפ -
מי שרוצה לעשות את הרולדה עוד יותר בריאה אני ממליצה להוסיף לבצק שתי כפות מחמצת שאור ולתת לבצק לתפוח 3-4 שעות.
בתאבון וחג ט'ו בשבט שמח
|
--- דורה לוי טלפון: 0559782079 אתר: עם טעם - לא רק אוכל פייסבוק: "לוח שנה עם טעם" מייל: [email protected] |
לכל התגובות