באפייה של עוגות ומאפים שונים כדי להשתמש בקמח מלא עדין שיספק את הערך המוסף התזונתי שלו אך מבלי לוותר על עדינות המאפה ופריכותו.

קמח כוסמין הוא קמח מלא העשוי מגרעין הכוסמין שנטחן בשלמותו מאבן רחיים. הקמח טרי ללא צורך בניפוי. הכוסמין הוא סוג של דגן העשיר בויטמינים ומינרלים. בכוסמין כמות הגלוטן נמוכה מאשר בחיטה רגילה. בשל כמות הסיבים הגבוהה הכוסמין מסייע לחילוף החומרים ומתאים לדיאטה.

כאשר מכינים לחם מקמח כוסמין, מתקבל מאפה בעל טעם עדין ומעט מתקתק, ללא הוספת סוכר או ממתיק כל שהוא.

ישנם סוגים שונים של קמח מלא, הנבדלים זה מזה בזני החיטה ובאופן הטחינה.
אפייה עם קמח מלא מצריכה מיומנות, יחס שונה בין הנוזלים, זמן אפיה מתאים ועוד.


להלן מספר טיפים לאפייה בריאה וגם קלה:

• בעבודה עם קמחים מלאים מומלץ ללוש הרבה את הבצק. לישה ארוכה משחררת את הגלוטן שבקמח וגורמת לבצק להיות יותר גמיש יותר ונוח יותר לשימוש.
• באפייה עם קמחים מלאים (וגם עם קמח לבן), מומלץ תמיד להשתמש קודם ב 3/4 מכמות המים ולהוסיף את יתרת המים לפי הצורך. זאת מכיוון וכל קמח מתנהג אחרת בהתאם לעונה, לחיטה, למים, לטמפ' ועוד.
• איך נדע שהלחם אפוי? לחם מאבד ממשקלו כ 10% בזמן האפייה, זאת מכיוון וחלק מהנוזלים בבצק מתאדים. לכן לחם אפוי יהיה קל יותר. בנוסף, ניתן להפוך את הלחם ולדפוק על התחתית, לחם מוכן משמיע צליל חלול.
• לאחר הוצאת הלחם מהתנור יש להניח על רשת או להפוך את הלחם על גבו כלפי מעלה. זאת כדי לתת לאדים להשתחרר ולא להרטיב את הלחם מלמטה.
• באפיית לחם מקמח "כבד" (100%, שיפון וכד') עדיף תמיד לערבב קמח קל יותר בין 25% ל 50% מכמות הקמח הקיימת.
לדוג' 750 גר' קמח שיפון ו 250 גר' קמח לבן או 70%.
• בהכנת בצק יש לערבב תחילה את החומרים היבשים למעט המלח, לאחר מכן את החומרים הרטובים למעט השמן, רק לאחר שמתגבש בצק יש להוסיף את השמן והמלח.



מתכון: סופגניות אפויות מקמח כוסמין

רכיבים:
500 גר' קמח כוסמין מלא
כף שמרים יבשים
2 ביצים
3/4 כוס סוכר קנים
כפית גרידת לימון
כפית מיץ לימון
3/4 כוס מים
1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי
100 גר' שמן קוקוס מוצק
כפית מלח

אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח, סוכר הקנים, השמרים וגרידת הלימון.
מוסיפים את המים, מיץ התפוזים, מיץ הלימון והביצים. לשים יחד עד קבלת עיסה אחידה.
מוסיפים את שמן הקוקוס (לא נוזלי!) ואת המלח. לשים מעט עד קבלת בצק אחיד וחלק.
מכסים את הקערה ומתפיחים כשעתיים.
לאחר התפיחה מחלקים את הבצק לכדורים לפי הגודל הרצוי, מניחים בתבנית, מכסים ומתפיחים שנית.
מחממים את התנור ל- 160 מעלות.
לאחר ההתפחה, אופים כ-25 דק' (בתנור שחומם מראש) עד שהסופגניות מקבלות השחמה אחידה.
ממלאים במילוי הרצוי ובוזקים אבקת סוכר.

אפיה קלה ובתאבון!

רשת "על המשקל"


Comments

אהבתם את הכתבה? הרשמו כאן לקבלת עדכונים וכתבות חדשות:

חיפוש לפי קטגוריה

תמונות