מדריך עסקיםלוח אירועיםדרושיםנדל"ןיד שניהרכביםהקניון הכתוםכתום TVהוספת עסק
התחברות

התחבר / הרשם



שכחתי סיסמא
חדשות
מזג האוויר

תמרים ונהנים! מתכון לתמרים ממולאים
ממסעדת "הצ’אנס האחרון"


מאת זיו ריינשטיין פורסם באתר ynet


ממלכת התמר: טיול מתוק אל צפון ים המלח
 
בשלהי הקיץ מתקיים החג הגדול של התמרים - הגדיד.
בצפון ים המלח החגיגה בעיצומה:
סיורים בין מטעי הדקלים, טעימות של מג'הול ואפילו קרמבו מתמרים. טיול בעקבותיו של הלולב.

 

תמרים ונהנים

את התמר האהוב לקחו באופן אישי גם במסעדת "הצ'אנס האחרון", שבסמוך לקיבוץ בית הערבה, והחליטו להכין תפריט מאכלים מיוחד, מתמרים כמובן, בשם "תמרים ונהנים".

דני טאייב, בעל המקום, מגדל ממש בסמוך למסעדה שלו מטע תמרים קטן ומשתמש בפרי הפופולרי לתמרים ממולאים וגם לקינוחים, כמו עוגיות מקרוד תוניסאיות ואפילו קרמבו מתמרים. חובה לטעום!

תוצרי הדקל משמשים אף לצלונים לחלונות שנקלעו מכפות תמרים, ודני גם ישמח לקחת אתכם לסיור במטע שלו ולהסביר לכם על התמר, האבקתו ושימושיו.

 

 

אפשר גם להכין מהם גם מטעמים. תמרים ממולאים (צילום: זיו ריינשטיין)



 
הצ'אנס האחרון
 
תיאור המתכון

פשוט להכנה וטעים ברמות.

מרכיבים
  • פלפלים (אחד מכל צבע)
  • 1 פלפל חריף
  • עגבנייה (לא חובה)
  • חצי לימון סחוט
  • שמן זית
  • מלח
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • בצל
  • גבינה בולגרית (לא חובה)
  • 5-7 תמרים זן מג'הול
  • טחינה גולמית
  • סילאן
אופן ההכנה

קולים על האש פלפלים (אחד מכל צבע), פלפל חריף, אחד ועגבנייה (לא חובה). מכניסים מיד לשקית ניילון על מנת שהקילוף יתבצע בקלות. מצננים ומקלפים. חותכים דק ומוסיפים חצי לימון סחוט, מעט שמן זית, מלח ושלוש שיני שום קצוצות דק.
מערבבים. מטגנים בצל. מגרדים גבינה בולגרית במגרדת. חוצים 5 או 6 או 7 (כמה שרוצים), תמרים מזן מג'הול. ממלאים בסלט פלפלים הצלויים, מוסיפים מעט בצל מטוגן למעלה וזורים גבינה בולגרית (למי שרוצה את המנה פרווה, אפשר ללא גבינה). מניחים על גבי צלחת, מעטרים את הצלחת עם טחינה גולמית וסילאן ומגישים.

בתיאבון!



 


מסעדת הצ'אנס האחרון

פונדק דרכים הצ'אנס האחרון הוא בר מסעדה
בדרך לים המלח מירושלים, אחרי צומת אלמוג,
חדיש ועכשווי, אבל עם אותו הצביון והאותנטיות
המוכרים לכולם.

ורד טאייב סיני
נייד: 050-3525035
מייל: lchance1@013net.net
אתר: http://www.2eat.co.il/sites/hachanse/
 

הצ'אנס האחרון

 

 


מאמרים נוספים


 

   

 

 

 



 
   
הגיוני- אימון אישי וייעוץ ארגוני בגישה יהודית
נפש בריאה במחשב בריא
דניאל מחשבים
היי טק כבר לא עושה לו את זה; אלי סיידל אוהב לחם

נגמרו התירוצים - אחרי החגים זמן לדיאטה
צביה אפרתי

האם לחם הוא אופיום?
מפניני המרפאה ג’ודי שטיין

רינה ג'וי מדגימה כיצד הופכים עוגת דבש פשוטה לעוגה חגיגית  
 

 

       

כתוב תגובה